Doelgroep en aanbod
Jongeren en jongvolwassenen (t.e.m. 23 jaar) waarbij er een aantal zaken moeilijk lopen kunnen bij mij terecht. Dit kan gaan over:
verandering in emoties (sombere stemming, laag zelfbeeld, laag zelfvertrouwen, angsten, stress, opvliegend, gespannen, faalangstig, perfectionisme, ...)
verandering in gedrag (blokkeren, slaapmoeilijkheden, eetmoeilijkheden, opstandig gedrag, problemen met plannen en organiseren, ...)
verandering in sociaal welzijn (contacten vermijden, conflicten met anderen, ...)
Door middel van een gedragstherapeutisch proces leren we vaardigheden aan die ons de mogelijkheid geven om zelf aan de slag te gaan met onze moeilijkheden. In eerste instantie probeer ik samen met de jongeren en hun context de puzzel te leggen om meer inzicht te krijgen in de huidige moeilijkheden en klachten. Door middel van inzicht zorgen we namelijk voor overzicht en bijgevolg uitzicht. Samen bepalen we onze doelen, wat is er nodig om weer verder te geraken, voor de verdere therapie.

Individuele therapie
Samen met de jongeren gaan we een traject aan, waarin vaardigheden worden aangeleerd om verder zelf op pad te kunnen.
Ouderbegeleiding
Als ouder lopen we soms vast in hoe omgaan met een kind die moeilijkheden ervaart. Samen leren we de jongere begrijpen en zoeken we naar een passende aanpak.
Gezinstherapie
Binnen de therapieruimte lukt het soms makkelijker om dingen te bespreken en benoemen. Binnen gezinstherapie leren we elkaar beter begrijpen, op een goede manier te communiceren en conflicten op te lossen.
Specifiek aanbod:
- Plannen en organiseren voor jongeren met ADHD (10 sessies)
- Voor jongeren (12 - 16j) met een ADHD problematiek die moeite hebben met het plannen en organiseren van hun huiswerk bied ik een kortdurend traject aan rond zelfplannen. Dit betreft 8 individuele sessies en 2 oudergesprekken. Gelieve specifiek hiernaar te verwijzen bij uw aanmelding indien interesse.
- EFFT training met ouders
- Emotion-Focused Family Therapy voor ouders is een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld voor ouders van een kind of jongere met psychische moeilijkheden. EFFT versterkt ouders of zorgfiguren door ze handvatten te geven om bij te dragen aan herstel. Emoties vormen een kompas om je kind op te voeden, bij te sturen én tegelijkertijd een hechte band op te bouwen. Emoties begrijpen én weten wat je kind nodig heeft, is een uitdaging. Zeker voor ouders van een kind of jongere met psychische moeilijkheden.
- Brainspotting
- Soms blijven sommige zaken moeilijk en lijken we wel blokkades te hebben die ons tegenhouden om optimaal te functioneren. Daarnaast kan het ook zijn dat traumatische herinneringen van vroeger steeds opnieuw weer de kop op steken in het hier en nu, waardoor we (onbewust) getriggerd worden. Door middel van brainspotting trachten we de blokkades en/of traumatische herinneringen in ons dieperliggende brein te verwerken. Je kan het vergelijken met allemaal kasten met lades, waar sommige documenten misschien nog niet in de juiste lade zitten. Samen bepalen we een oogpositie en zal ik je vragen gedurende een lange tijd naar dit punt te kijken. Op deze manier geven we ons brein de kans om de lades open te trekken en te sorteren waar nodig. Meer informatie hierover kan je hier terugvinden.
Heb je vragen of wil je graag verder afstemmen of ik iets voor jullie kan betekenen? Stuur me gerust een mailtje of vul het contactformulier in.