Groepsaanbod - jongeren
Als therapeut ben ik geconventioneerd in het netwerk YUNECO en RADAR. Samen met een collega gedragstherapeut, Trui Vernieuwe, ben ik daarom in de mogelijkheid om groepsaanbod en workshops te organiseren. Hierbij hechten we veel belang aan het ontwikkeling van evidence-based sessies, waarbij de klemtoon ligt op het afwisselen van theorie en praktijk.
Dankzij steun van de overheid zijn onderstaande workshops en groepssessies gratis.
Workshops
Deze gaan eenmalig door vanaf 10 deelnemers en hebben als doel in te zetten op preventie. Een workshop duurt 2 uur en kan ook de kans zijn om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met enkele topics.

Groepsdruk
Samen met een groep jongeren gaan we op zoek naar de reden waarom we soms over grenzen gaan. Wat is de impact hiervan? Wat kunnen we anders doen?
Tijdens een workshop van 2u gaan we aan de hand van actieve werkvormen uit de improvisatiewereld en evidence based informatie antwoorden zoeken op deze vragen.

Pleasen
Samen met een groep jongeren gaan we op zoek naar de reden waarom we soms onze eigen (lichaams) grenzen niet respecteren. Wat is de impact hiervan? Wat kunnen we anders doen?
Tijdens een workshop van 2u gaan we aan de hand van actieve werkvormen en evidence based informatie antwoorden zoeken op deze vragen.

Identiteit
Samen met een groep jongeren gaan we op zoek naar wie we zijn. Wat vind ik belangrijk in mijn leven? Welke stappen wil ik gaan zetten? Hoe kan ik mezelf zijn en anderen zichzelf laten zijn?
Tijdens een workshop van 2u gaan we aan de hand van actieve werkvormen en evidence based informatie antwoorden zoeken op deze vragen.
Groepstrainingen
Een groepstraining duurt meerdere sessies en heeft als doel vaardigheden bij te brengen aan de jongeren. Een groep kan worden georganiseerd vanaf 6 deelnemers. Er wordt actief aan de slag gegaan met opdrachten tijdens de sessie als daarbuiten.

Zelfplannen bij ADHD
Heb je ADHD en weet je zelf niet goed hoe je al je taken kan onthouden? Hoe doe je dat, een planning maken? Hoe weet je welke taken prioriteit hebben? En hoe ga je om met afleiding tijdens het schoolwerk?
Samen met een groep jongeren (12 - 18 jaar) komen we 4 keer 1u30 samen. We staan stil bij de ADHD-diagnose en de gevolgen hiervan op het plannen en organiseren. We leren enkele hulpmiddeltjes die je kan inzetten om je schoolwerk gepland te krijgen.

Plannen en organiseren
Maak jij binnenkort de overstap naar het middelbaar en heb je geen idee hoe daaraan te beginnen? Maak je je zorgen dat je dingen zult vergeten en verloren zal lopen in alle taakjes en toetsen?
Samen met een groep (6de leerjaar) komen we 3 keer 1u30 samen. We leren samen hoe je een agenda kan gebruiken, wat een manier kan zijn om een weekplanning te maken, hoe je een to do list maakt en hoe je je aandacht er kan bijhouden.

Eerste Hulp Bij Faalangst
Voel jij je ook vaak gespannen voor een toets, examen of het huiswerk? Zorgt dit ervoor dat je niet of net heel veel gaat leren? Heb je het gevoel dat je geen controle hebt over je angst?
Samen met een groep komen we 6 keer 1u30 samen. We staan stil bij wat faalangst is en de gevolgen hiervan. Samen leren we meer te ontspannen en ons denken de baas te kunnen.

Jij en ADHD...
Heb je ADHD (of een sterk vermoeden van) en loop je vast op een aantal zaken? Vind je het moeilijk om georganiseerd te zijn? Merk je dat jouw slaap niet altijd goed is? Kom je soms ook in de problemen met anderen?
Samen met een groep jongeren komen we 5 keer 1u30 samen. We staan stil bij de ADHD-diagnose en de gevolgen hiervan op jouw leven. Tijdens een 6de sessie nodigen we ook je ouders uit om te bekijken hoe zij je kunnen ondersteunen.

Sta sterker! Sociale vaardigheidstraining
Ervaar je soms moeilijkheden in het omgaan met anderen? Vind je het lastig om met anderen in gesprek te gaan? Of krijg je vaak opmerkingen omdat je te veel discussieert?
Samen met een groep komen we 10 keer 1u30 samen. We staan stil bij de vaardigheden die nodig zijn in dagelijkse sociale relaties. Door actieve oefeningen gaan we hiermee aan de slag.

Emotieregulatie training
Heb je soms ook moeite in het omgaan met je emoties? Vind je het lastig om op een goede manier om te gaan met lastige gevoelens?
Samen met een groep (12 - 16 jaar) komen we 10 keer 1u30 samen. We leren hoe ons lichaam reageert op stress, waarom bepaalde gevoelens er zijn, welke strategieën we kunnen toepassen om hier beter mee om te gaan.
Heb je interesse om een bestaande workshop/groepsaanbod aan te bieden in jouw school of organisatie? Of wil je graag samen nadenken over iets dat meer aansluit bij jullie noden? Neem gerust contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.